Domov
Gasilska veselica z Modrijani PDF Natisni E-pošta
Avtor Administrator   
ponedeljek, 27 avgust 2012

Objavljamo povezavo na prispevek na Kozjansko.info

http://www.kozjansko.info/component/content/article/9/6144-modrijani-napolni-loko-pri-zusmu.html

Prispevek Občine Šentjur:

http://www.sentjur.si/Novice/80-let-organiziranega-gasilstva-v-Loki-pri-Zusmu.html

 

FOTOGALERIJA (KLIK) 

 
Državno tekmovanje PDF Natisni E-pošta
Avtor Administrator   
ponedeljek, 28 maj 2012

V soboto, 26. maja 2012, je na stadionu NK Rudar v Velenju pod častnim pokroviteljstvom dr. Danila Türka, predsednika Republike Slovenije potekalo državno gasilsko tekmovanje članic, članov, starejših gasilk in starejših gasilcev. Skupaj je nastopilo 298 enot oz. skoraj 3000 gasilk in gasilcev. Člansko tekmovanje je bilo tudi izbirno za širši krog enot, ki bodo kandidirale za nastop na gasilski olimpijadi leta 2013 v Mulhousu v Franciji.
Državno tekmovanje je ob 7.30 odprl Matjaž Klarič, poveljnik Gasilske zveze Slovenije. Do 15. ure je v odličnih pogojih nastopilo 49 enot članic A, 48 enot članic B, 50 enot članov A in 46 enot članov B v vaji z motorno brizgalno, štafeti na 400 m z ovirami in vaji razvrščanja. Nastopili so tudi poklicni gasilci v kategorijah A in B ter gostje s Hrvaške – članice A iz Ivanićgrada.
Na sosednjem igrišču je nastopilo 44 enot starejših gasilk in 56 enot starejših gasilcev v vaji s hidrantom in vaji raznoterosti.
Tekmovanje si je med drugimi ogledal Aleš Hojs, minister za obrambo, na svečanem zaključku tekmovanja ob 16. uri pa so pred uradno razglasitvijo rezultatov in podelitvijo medalj in pokalov najboljšim enotam navzočim spregovorili Bojan Kontič, župan Mestne občine Velenje, Anton Koren, predsednik Gasilske zveze Slovenije, in dr. Danilo Türk, predsednik Republike Slovenije.

Tekmovanja so se udeležile tudi naše članice B, ki so dosegle so zelo dobro 22. mesto.

ČESTITAMO!

 

 Rezultati:

- člani A, članice A, člani B, članice B

- poklicni gasilci A in B

- starejši gasilci in starejše gasilke

- gostje - članice A

 
Vaja ob mesecu varstva pred požarom v PGD Loka pri Žusmu PDF Natisni E-pošta
Avtor Administrator   
sreda, 16 november 2011

Leto je naokoli in zopet je za gasilce minil mesec oktober – mesec varstva pred požarom. V mesecu oktobru je bilo za članice in člane PGD Loka pri Žusmu veliko dela. Uredili so orodišče, pripravili opremo in vozila na zimski čas, se spoznali z novim vozilom AC 16/50, ki so ga pripeljali v društvo v drugi polovici avgusta, usposabljali člane, se udeležili kviza gasilske mladine GZ Šentjur, kjer so dosegli lepe rezultate, organizirali in izvedli izlet, se udeležili nenapovedane vaje GZ Šentjur in izvedli svojo vajo.

Image

Vajo je pripravil član PGD Loka pri Žusmu višji gasilski častnik Aleš Guzej in je bila izvedena 5. novembra na objektu Osnovna šola Loka pri Žusmu. Predpostavka vaje je bil požar v kuhinji Osnovne šole in evakuacija in oskrba ujetih in poškodovanih. Kljub temu, da je bila sobota popoldan, so bili v šoli prisotni učenci in učiteljice, ki so ob tej priložnosti izvedle vajo evakuacije. V vaji so sodelovale tudi članice PGD Loka pri Žusmu, ki so bile alarmirane v svojem alarmu. V vaji so poleg domačega društva sodelovali še PGD Slivnica in PGD Pristava, skupaj 47 operativnih gasilk in gasilcev. Vajo so si ogledali poveljnik GZ Šentjur Martin Cmok, poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah Bojan Hrepevnik, član upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije Alojz Tirgušek in častni poveljnik GZ Šentjur Stanko Artiček, ki so jo ocenili kot zelo dobro pripravljeno in izvedeno. Posebne pohvale so bile deležne tudi članice.

 

Image
Po končani vaji je sledila okrepčitev z golažem, ki ga je pripravil podpoveljnik društva Srečko Krajnčan s pomočjo domačih gasilcev.

Zahvala gre učiteljicam in otrokom, da so omogočili izvedbo vaje, visokim gostom, ki so se le-te udeležili in tudi vsem članicam in članom udeleženim v vaji.

 
Regijsko tekmovanje PDF Natisni E-pošta
Avtor Administrator   
ponedeljek, 17 oktober 2011

Ponovno so se naše članice izkazale na gasilskem regijskem tekmovanju v Kozjem, ki je potekalo 15.10. in 16.10.2011 v Kozjem. V kategoriji ČLANICE B so dosegle odlično 3. mesto.

ČESTITAMO!

 
AC 16/50 PDF Natisni E-pošta
Avtor Administrator   
nedelja, 21 avgust 2011

Z veseljem sporočamo, da smo v društvo pripeljali novo gasilsko vozilo AC16/50. Vozilo je sodobno opremljeno in nam bo v veliko pomoč pri intervencijah, prevozih vode in pri pomoči krajanom. Zahvaljujemo se vsem sponzorjem, donatorjem in krajanom, ki so že prispevali za nakup tega vozila. Še pa imamo nekaj dolga za katerega se pa trudimo, da ga čimprej odplačamo.

Image 

Image

 
<< Začni < Nazaj 1 2 Naprej > Konec >>

Rezultati 10 - 15 od 15

Vreme

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

Trenutno prijavljeni