Vaja ob mesecu varstva pred požarom v PGD Loka pri Žusmu PDF Natisni E-pošta
Avtor Administrator   
sreda, 16 november 2011

Leto je naokoli in zopet je za gasilce minil mesec oktober – mesec varstva pred požarom. V mesecu oktobru je bilo za članice in člane PGD Loka pri Žusmu veliko dela. Uredili so orodišče, pripravili opremo in vozila na zimski čas, se spoznali z novim vozilom AC 16/50, ki so ga pripeljali v društvo v drugi polovici avgusta, usposabljali člane, se udeležili kviza gasilske mladine GZ Šentjur, kjer so dosegli lepe rezultate, organizirali in izvedli izlet, se udeležili nenapovedane vaje GZ Šentjur in izvedli svojo vajo.

Image

Vajo je pripravil član PGD Loka pri Žusmu višji gasilski častnik Aleš Guzej in je bila izvedena 5. novembra na objektu Osnovna šola Loka pri Žusmu. Predpostavka vaje je bil požar v kuhinji Osnovne šole in evakuacija in oskrba ujetih in poškodovanih. Kljub temu, da je bila sobota popoldan, so bili v šoli prisotni učenci in učiteljice, ki so ob tej priložnosti izvedle vajo evakuacije. V vaji so sodelovale tudi članice PGD Loka pri Žusmu, ki so bile alarmirane v svojem alarmu. V vaji so poleg domačega društva sodelovali še PGD Slivnica in PGD Pristava, skupaj 47 operativnih gasilk in gasilcev. Vajo so si ogledali poveljnik GZ Šentjur Martin Cmok, poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah Bojan Hrepevnik, član upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije Alojz Tirgušek in častni poveljnik GZ Šentjur Stanko Artiček, ki so jo ocenili kot zelo dobro pripravljeno in izvedeno. Posebne pohvale so bile deležne tudi članice.

 

Image
Po končani vaji je sledila okrepčitev z golažem, ki ga je pripravil podpoveljnik društva Srečko Krajnčan s pomočjo domačih gasilcev.

Zahvala gre učiteljicam in otrokom, da so omogočili izvedbo vaje, visokim gostom, ki so se le-te udeležili in tudi vsem članicam in članom udeleženim v vaji.

 
< Nazaj   Naprej >

Vreme

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

Trenutno prijavljeni