Državno tekmovanje PDF Natisni E-pošta
Avtor Administrator   
ponedeljek, 28 maj 2012

V soboto, 26. maja 2012, je na stadionu NK Rudar v Velenju pod častnim pokroviteljstvom dr. Danila Türka, predsednika Republike Slovenije potekalo državno gasilsko tekmovanje članic, članov, starejših gasilk in starejših gasilcev. Skupaj je nastopilo 298 enot oz. skoraj 3000 gasilk in gasilcev. Člansko tekmovanje je bilo tudi izbirno za širši krog enot, ki bodo kandidirale za nastop na gasilski olimpijadi leta 2013 v Mulhousu v Franciji.
Državno tekmovanje je ob 7.30 odprl Matjaž Klarič, poveljnik Gasilske zveze Slovenije. Do 15. ure je v odličnih pogojih nastopilo 49 enot članic A, 48 enot članic B, 50 enot članov A in 46 enot članov B v vaji z motorno brizgalno, štafeti na 400 m z ovirami in vaji razvrščanja. Nastopili so tudi poklicni gasilci v kategorijah A in B ter gostje s Hrvaške – članice A iz Ivanićgrada.
Na sosednjem igrišču je nastopilo 44 enot starejših gasilk in 56 enot starejših gasilcev v vaji s hidrantom in vaji raznoterosti.
Tekmovanje si je med drugimi ogledal Aleš Hojs, minister za obrambo, na svečanem zaključku tekmovanja ob 16. uri pa so pred uradno razglasitvijo rezultatov in podelitvijo medalj in pokalov najboljšim enotam navzočim spregovorili Bojan Kontič, župan Mestne občine Velenje, Anton Koren, predsednik Gasilske zveze Slovenije, in dr. Danilo Türk, predsednik Republike Slovenije.

Tekmovanja so se udeležile tudi naše članice B, ki so dosegle so zelo dobro 22. mesto.

ČESTITAMO!

 

 Rezultati:

- člani A, članice A, člani B, članice B

- poklicni gasilci A in B

- starejši gasilci in starejše gasilke

- gostje - članice A

 
< Nazaj   Naprej >

Vreme

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

Trenutno prijavljeni